Τα μαθήματα Αγιογραφίας, για τη χρονική περίοδο 2023 – 2024, παραδίδονται στο Πνευματικό Κέντρο (Θησείου 6) του ιερού μας Ναού κάθε Τετάρτη 18:00 – 21:00 και ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου. Στα μαθήματα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από την ηλικία των 12 ετών και άνω.

Η πρώτη συνάντηση για φέτος θα γίνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στις 18:00.

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους. Σε όσους, δηλαδή, θέλουν να διδαχθούν, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις τεχνικές τους στην τέχνη της βυζαντινής Αγιογραφίας. 

Δάσκαλος είναι ο κ. Βασίλειος Θεοδωρακάκος, ο οποίος αγάπησε από παιδί την τέχνη της ιστόρησης των Εικόνων και εν γένει την Ρωμαίικη ζωγραφική μας Παράδοση.

Σπούδασε συντήρηση έργων ζωγραφικής στη σχολή Πετρά και εργάστηκε στον τομέα της Συντήρησης στην 1η Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων για περίπου έξι χρόνια. Στο διάστημα αυτό εργάστηκε πάνω στη σχεδιαστική αποτύπωση ανασκαφικών ευρημάτων, στη συντήρηση φορητών εικόνων και ξυλογλύπτων, καθώς επίσης και στη συντήρηση τοιχογραφιών, σε μνημεία της Αττικής και της Βοιωτίας, μεταξύ των οποίων ο Όσιος Λουκάς και η Μονή Δαφνίου.

Η ενασχόλησή του με τη φορητή εικόνα ξεκινά συστηματικά κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στον τομέα της συντήρησης, υπό την εποπτεία της Αγιογράφου Γαβριέλας Μαυρίδη. Παίρνοντας τις βάσεις, συνεχίζει τη μελέτη της τέχνης της Εικονογραφίας μέσα από την ενδελεχή παρατήρηση και την αντιγραφή των έργων κορυφαίων ζωγράφων από τον 14ο έως και τον 17ο αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο των κορυφαίων Κρητών Αγιογράφων Άγγελου, Ρίτζου, Δαμασκηνού και Θεοφάνη.

Από το 2006 εργάζεται πλέον ως επαγγελματίας Αγιογράφος. Ασχολείται επίσης με την τεχνική της ιστόρησης, διακόσμησης και γραφής χειρογράφων σε αυθεντική περγαμηνή με παραδοσιακό τρόπο.

Έργα του βρίσκονται σε ιερούς Ναούς, Μονές και ιδιωτικές συλλογές.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2109802260 και 6938308943.