Κοιτάξτε πρῶτα τή βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί τή δικαιοσύνη Του καί ὅλα αὐτά θά προστεθοῦν σέ σᾶς (Ματθ. 6, 33)

Κοιτάξτε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του και όλα αυτά θα προστεθούν σε σας (Ματθ. 6, 33).

– Πιστέψτε στο Θεό, αγαπάτε τον, προσπαθήστε για αυτόν, θυμηθείτε τη μεγάλη αγάπη Του για σένα και επιστρέψτε σ ‘Αυτόν για αυτή την απροσδόκητη, αδιανόητη, αδιαφανή αγάπη.

Κοιτάξτε πρώτα την Βασιλεία των Ουρανών!

– Μην κολλήσετε στη γη, μην κολλάτε την ψυχή σας, αυτόν τον Ουράνιο επισκέπτη, στην κυψέλη των γήινων ανησυχιών και φροντίδων μην την στερήσετε από την Ενωμένη Πατρίδα.

Κοιτάξτε πρώτα την Βασιλεία των Ουρανών!

– Αγαπάτε τους γείτονές σας, κάνετε καλό στους εχθρούς σας, βάλτε την ψυχή σας για τους φίλους σας, θυμηθείτε ότι ήταν αυτός που διέταξε τους μαθητές Του: Κοιτάξτε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών!

– Εάν πάσχετε από ασθένεια, θλίψη, θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο σταυρός που σας στέλνει ο Κύριος για το καλό σας, για τη σωτηρία σας σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσετε την ψυχή σας με μετάνοια, να πάρετε αυτόν τον σταυρό και να ακολουθήσετε τον Κύριο.

Κοιτάξτε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών!

– Θυμηθείτε ότι σε αυτό το Βασίλειο έχετε πολλούς φίλους που είναι έτοιμοι να σας δώσουν ένα χέρι βοήθειας. Έχουν ήδη βρει το δρόμο και θέλουν να το επισημάνουν σε εσάς -απλά απευθυνθείτε σε αυτούς με μια θερμή προσευχή πίστης και ελπίδας. Και βοηθώντας στα γήινα πράγματα, θα σας πουν με τη φωνή της συνείδησής σας.

Κοιτάξτε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών!

– Όλα αυτά και πολλά άλλα θα ακουστούν πολύ στην ψυχή σας, καθαρίζοντας, φωτίζοντας, αυξάνοντας το πόθο, για τον Ουρανό, όπου Ο Χριστός είναι στο δεξί χέρι του Θεού και του Πατέρα (βλ. Κολ. 3, 1).

Η σκέψη αυτή έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Θα χρειαστεί σήμερα και αύριο, σε ένα χρόνο και σε πολλά, πολλά χρόνια. Επειδή πρόκειται για το κύριο πράγμα, για την τελευταία αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, για την απόλυτη αλήθεια.

Κοιτάξτε πρώτα για τη Βασιλεία των Ουρανών!

Ψάξτε! Και οτιδήποτε άλλο, σύμφωνα με την αληθινή υπόσχεση του Σωτήρα μας και του Κυρίου Ιησού Χριστού, σίγουρα θα προστεθεί σε σας.

Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Pavlov)