Θεέ μου, βοήθησέ με!

Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, που θέλησε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό.

Η νύχτα έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα, όλα ήταν μαύρα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε, γλίστρησε λίγο πριν την κορυφή του βουνού και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα. Ο ορειβάτης, πού το μόνο που έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. Συνέχισε να πέφτει και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου, ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στον θάνατο ήταν. Ξαφνικά ένιωσε το σχοινί που ήταν δεμένο στη μέση του να τον τραβά δυνατά. Το σώμα του ορειβάτη κρεμόταν πλέον στον αέρα, μόνο το σχοινί τον κρατούσε ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή της αμηχανίας και καμιάς άλλης επιλογής, φώναξε:

-Θεέ μου, βοήθησέ με!

Ξαφνικά, μια βαθιά φωνή προερχόμενη από τον ουρανό απάντησε: -Τι θέλεις να κάνω;

-Σώσε με, Θεέ μου!

-Αληθινά, νομίζεις ότι μπορώ να σε σώσω;

-Βέβαια, πιστεύω ότι Εσύ μπορείς!

-Τότε, κόψε το σχοινί που είναι δεμένο στη μέση σου!

Στο σημείο αυτό σκέφτηκα: Θεέ μου, τι ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να του ζητάς να κόψει το σχοινί, το μόνο πράγμα που τον κρατάει ζωντανό; Εγκατέλειψα γρήγορα αυτές τις σκέψεις και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ορειβάτη. Αλήθεια, εγώ τί θα έκανα;

Η ομάδα διάσωσης, την άλλη μέρα, είπε ότι ένας ορειβάτης βρέθηκε πεθαμένος, παγωμένος και το σώμα του κρεμόταν από ένα σχοινί. Τα χέρια του κρατούσαν σφιχτά το σχοινί μόνο 3 μέτρα πάνω από το έδαφος…

Εσύ και εγώ, πόσο κολλημένοι είμαστε στο σχοινί μας; Συμβουλή από ένα φίλο σε σένα που το διάβασες: «Η πίστη είναι εσωτερική δύναμη. Είναι το ισχυρό αντίδοτο στα αρνητικά συναισθήματα που παραλύουν τη ζωή μας και εμποδίζουν την ανάπτυξή μας».

Η ζωή φέρνει πάντα δυσκολίες. Αν ήταν μια συνεχόμενη λιακάδα θα μετατρεπόταν σε έρημο. Έτσι είναι η ζωή. Όταν ζητάς δυνάμεις, σου δίνει δυσκολίες για να γίνεις πιο δυνατός. Όταν ζητάς σοφία, σε γεμίζει με προβλήματα για να τα λύσεις. Η ζωή μπορεί να μη σου δίνει όλα αυτά που θα ήθελες, αλλά σου δίνει όλα τα απαραίτητα για να αποκτήσεις αυτά που χρειάζεσαι.

 

Διήμερη Εκδρομή στα Ιωάννινα

Το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου 2024.