Η εμφάνιση της Παναγίας στον Άγιο Πορφύριο

Η μακαριστή Γερόντισσα Πορφυρία αποκάλυψε ένα περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο, τότε πού ήταν πολύ άρρωστος και είχε δει την Παναγία. Διηγήθηκε τα εξής:

«Ο Άγιος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Πολυκλινική Αθηνών. Εγώ ήμουν δίπλα του και τον πρόσεχα. Ήμουν πολύ λυπημένη, γιατί οι γιατροί είπαν πως λίγο-λίγο πέφτει σε κώμα. Έβλεπα πώς σιγά-σιγά σβήνει η ζωή του και έκανα προσευχή όσο μπορούσα. Φοβήθηκα πως θα έφευγε. Ήταν στην ίδια κατάσταση για πολλές ημέρες. Ώσπου μια μέρα έβγαλε μια κραυγή και άρχισε να κινείται. Λίγο έλειψε να πέσει από το κρεβάτι. Είδα πώς έκανε προσπάθεια να μιλήσει. Έκανε ένα “α-α-α…’’, σαν κάτι να είδε. Από τότε άρχισε να καλυτερεύει η υγεία του. Πέρασαν όμως αρκετές ημέρες μέχρι να συνέλθει.

Όταν πια άρχισε να μιλάει, τον ρωτούσα επίμονα τι συνέβη τότε, τι ήταν αυτό που έβλεπε και κινήθηκε και φώναξε ενώ ήταν σε κώμα. Τον ρώτησα αν είχε δει κάποιον Άγιο. Ο Γέροντας μού απάντησε:

– Την Παναγία είδα. Περνούσε ψηλά πάνω σε ένα λευκό σύννεφο με χιλιάδες Αγγέλους και την παρακαλούσα να με πάρει μαζί Της. Αλλά η χάρη Της με θεράπευσε, αφού με ευλόγησε φεύγοντας, ενώ οι Άγγελοι υμνούσαν και δοξολογούσαν δεξιά και αριστερά. Εγώ προσπαθούσα να πάω κοντά Της, γι’ αυτό κινήθηκα και φώναξα. Όμως εκείνη, με σταύρωσε και έφυγε.

Την Παναγία μας πολύ την αγαπάω. Μικρός στο Άγιον Όρος πολύ τη ‘’λάτρευα”. Είχα μια εικονίτσα της Παναγίας κάτω από το μαξιλάρι μου. Πρωί και βράδυ την ασπαζόμουνα. Με αυτή ζούσα νύκτα-μέρα. Σε αυτήν κατέφευγα, ό,τι κι αν μού συνέβαινε. Τι να σάς πω… Καλύτερα από μάνα. Δεν ήθελα τίποτε άλλο. Τα είχα όλα!».

Ο Άγιος Πορφύριος τιμά την Παναγία, εκδ. Επτάλοφος