Δεν υπάρχουν σχόλια

Αγία Γαβριηλία: Κάνω ό,τι μου ετοιμάζουν οι άγγελοι!

Η γερόντισσα Αγία Γαβριηλία, είχε πολύ βαθειά σχέση με τους αγγέλους. Ό,τι πρόβλημα έπρεπε να αντιμετωπίσει έλεγε: «Θα προσευχηθούμε και την απάντηση θα την πάρουμε από τους αγγέλους».

Και στον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο έλεγε: «Οι άγγελοι με στέλνουν, οι άγγελοι μου δείχνουν, εγώ δεν έχω να σκεφτώ τίποτε, κάνω ό,τι μου ετοιμάζουν οι άγγελοι».

Μιλούσε με πολλή παρρησία για τους αγγέλους. Και όταν κάποτε σε μια συζήτηση ένα νέο παιδί, ο Χ., αμφέβαλλε για την παρουσία τους, με έκπληξη, αλλά και πλάγια, του είπε: «Δεν έχετε δίκιο. Κάποιος που τους έχει δει (ποτέ δεν έλεγε ξέρω ή έχω δει, αλλά έλεγε ‘’κάποιος είδε’’ ή ‘’εμένα μου έχουν πει’’) μου είπε ότι είναι πολύ μεγάλοι και τα φτερά τους είναι σαν τα φτερά ενός μπόινγκ».

Ένοιωθε τόσο πλήρης με την παρουσία των αγγέλων. Έλεγε ότι ο φύλακας άγγελος συνοδεύει τον κάθε άνθρωπο, αλλά πρέπει να τον τιμούμε, να τον αναγνωρίζουμε, να συνομιλούμε μαζί του, να μην τον παραθεωρούμε.

Στον κύριο Λ., όταν κάποτε που είχε μεγάλο καύσωνα στην Αθήνα της πρότεινε να την πάρει στο εξοχικό του, του απάντησε χαρούμενα και σταθερά: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν χρειάζεται. Εμένα μου κάνουν αέρα οι άγγελοί μου!».

Όταν είχε συνάντηση με κάποιον άνθρωπο που έπρεπε να του αναθέσει μια αποστολή, αφού τον καλωσόριζε, του έλεγε με έμφαση: «Οι άγγελοι σε καλωσορίζουν και έχουν μήνυμα για σένα».

Ο πατήρ Μ.Κ. θυμάται πόσο χαιρόταν η γερόντισσα μετά τις υπέροχες, λιτές και αρχοντικές θείες Λειτουργίες που κάνανε τα Σάββατα στο παρεκκλήσι της Αγίας Σκέπης στην Αίγινα. Ιδιαίτερα για τη θεία Λειτουργία έλεγε: «Ο άνθρωπος στη θεία Λειτουργία μπορεί να δει χιλιάδες αγγέλους». Αυτό το έλεγε γενικά μέσα στη συζήτησή της, για να μην την καταλάβουν. Αργότερα, όμως, όταν σκέφτονταν τα λόγια της, αντιλαμβάνονταν ότι αυτή ήταν η δική της προσωπική μαρτυρία.

Παρόμοια εμπειρία είχε και ο π. Ν. από τη Λέρο. Διηγείται συγκινημένος: «Μια φορά λειτουργήσαμε σε ένα μικρό εκκλησάκι εκεί δίπλα. Επειδή ήξερα ότι αγαπούσε τους αγγέλους, έβαλα μια στολή με αγγέλους. Και μετά αφού κοινώνησε και πήγαμε στο σπίτι για καφέ μου λέει: “Μέτρησα τόσους αγγέλους πάνω στο φελόνι που φορούσες αλλά σίγουρα η εκκλησία ήταν μέσα γεμάτη από εκατοντάδες αγγέλους”».

Απόσπασμα από το βιβλίο, Η Γερόντισσα της χαράς, Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη, της Μοναχής Φιλοθέης, Ηγουμένης Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία των Βρυούλων».

 

Πηγή: pemptousia.gr

 

Προσθήκη σχολίου