Δεν υπάρχουν σχόλια

Είσαι χριστιανός; Μάλλον… Είμαι χριστιανός;

Δείτε τη γαλήνη που έχει ο φάρος ακόμα και όταν τον χτυπάνε αλύπητα τα μανιασμένα κύματα. Δεν φοβάται, δεν δειλιάζει, γιατί γνωρίζει ότι έχει βαθιά και γερά θεμέλια.

Το ίδιο και ο άνθρωπος που βιώνει την εν Χριστώ ζωή. Μένει γαλήνιος ακόμα και μέσα στους πειρασμούς και τις δοκιμασίες, ακόμα και όταν τα μανιασμένα κύματα του πόνου και των πειρασμών τον χτυπούν. Μένει γαλήνιος γιατί έχει βαθιά και γερά θεμέλια. Έχει ταπείνωση, μετάνοια, πίστη και ελπίδα στον Θεό. Έχει νιώσει την αγάπη του Θεού στην ύπαρξή του και γι’ αυτό δεν φοβάται πλέον. Δεν φοβάται τίποτα, ακόμα και τον θάνατο.

Ο άνθρωπος του Θεού είναι σαν φάρος. Φωτίζει και καθοδηγεί τους χαμένους. Μένει αμετακίνητος απέναντι στην αμαρτία, μένει πράος, ήσυχος και ειρηνικός όταν τον χτυπήσουν πειρασμοί και δυσκολίες. Η επίγεια ζωή μας είναι σαν τη θάλασσα, γεμάτη εκπλήξεις. Άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες.

Χωρίς Χριστό η ζωή μας δεν είναι τίποτα, παρά μία βρώμικη σταγόνα μπροστά στον αιώνιο και απέραντο ωκεανό της Χάριτος που η εν Χριστώ ζωή προσφέρει στον άνθρωπο.

Είσαι χριστιανός; Γίνε φάρος για τους άλλους. Όχι με λόγια, όχι με υποδείξεις. Γίνε με τη σιωπή σου, με την ταπείνωσή σου, με τη συγχωρητικότητά σου, με την αγάπη σου, με τη μετάνοιά σου, με τη ζωή σου.

Είσαι χριστιανός; Γίνε φάρος. Πάψε να φοβάσαι τα κύματα των πειρασμών, πάψε να απελπίζεσαι με τις πρώτες δυσκολίες. Έχεις οδηγό της ζωής σου τον Αρχηγό της ζωής και του θανάτου, έχεις Πατέρα που σε αγαπά, έχεις Θεό που έγινε Άνθρωπος για σένα, έχεις θεμελιωτή της πίστεώς σου, τον Παράκλητο.

Είσαι χριστιανός; Μάλλον… Είμαι χριστιανός;


Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Προσθήκη σχολίου