Δεν υπάρχουν σχόλια

Πρόσεχε το μυαλό να μη σου φεύγει εδώ και εκεί

Πρόσεχε το μυαλό να μη σου φεύγει εδώ και εκεί, αλλά κόλλησέ το σφικτά στο όνομα του Χριστού. Και σαν να είναι μπροστά σου, να Τον ικετεύεις επικαλούμενος το όνομά Του με πόνο ψυχής και τότε θα δεις πόση ωφέλεια θα βγάλεις.

Τους κακούς λογισμούς έξω γρήγορα με τις «κλωτσιές» να τους διώκεις. «Έξω, αλήτες!», να φωνάζεις, «από τον ναό του Θεού, από την ψυχή μου!». Διώξε τους κακούς λογισμούς αμέσως, μόλις έρθουν. Μη τους αφήνεις μέσα σου, διότι κινδυνεύεις να υποστείς πληγή και ύστερα χρειάζονται δάκρυα και στεναγμοί.

Κάνε υπομονή, παιδί μου, φεύγε ως από φωτιά τους λογισμούς, διότι αυτοί ερημώνουν την ψυχή, την ψυχραίνουν, τη νεκρώνουν! Εάν όμως τους διώχνουμε με την οργή, με την προσοχή και την ευχή, γίνονται πρόξενοι μεγάλης ωφελείας.

Γι’ αυτό αγωνίσου, μη φοβάσαι. Να επικαλείσαι τον έτοιμο Ιατρό μας, ο Οποίος δεν χρειάζεται πολλές παρακλήσεις, δεν ζητεί χρήματα, δεν σιχαίνεται πληγές. Δέχεται τα δάκρυα, ως καλός Σαμαρείτης, περιθάλπει και επιμελείται τον τραυματισμένο από τους νοητούς ληστές.

Ας σπεύσουμε, λοιπόν, σ’ Αυτόν.

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

Προσθήκη σχολίου