Δεν υπάρχουν σχόλια

Να θυμάσαι ότι προορίζεσαι για τον ουρανό

Πάνω από την αγάπη, πάνω από τον άνδρα σου, πάνω από τη γυναίκα σου, πάνω από τα καθημερινά σου γεγονότα, να θυμάσαι ότι προορίζεσαι για τον ουρανό, ότι μπήκες στον δρόμο που πρέπει οπωσδήποτε να σε βγάλει εκεί. Η νύφη και ο γαμπρός δίνουν τα χέρια τους, τους πιάνει ο ιερεύς και ακολουθούν γύρω από το τραπέζι χορεύοντας και ψάλλοντας. Αυτό σημαίνει ότι ο γάμος είναι η πορεία, το ταξίδι πού θα καταλήξει στον ουρανό, στην αιωνιότητα.

Στον γάμο φαίνονται ότι παντρεύονται δύο. Δεν είναι όμως δύο αλλά τρεις. Παντρεύεται ο άνδρας τη γυναίκα και η γυναίκα τον άνδρα, αλλά και οι δύο μαζί παντρεύονται τον Χριστό. Τρεις επομένως λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο και τρεις πλέον παραμένουν στη ζωή τους.

Όταν βλέπεις τον γάμο σου, τον άνδρα σου, τη γυναίκα σου, όταν βλέπεις τις στεναχώριες σου, τα πάντα μέσα στο σπίτι σου, να ξέρεις ότι είναι σημάδια της παρουσίας του Χριστού. Είναι σαν να ακούς τα βήματά Του, σαν να έρχεται, σαν να πρόκειται να ακούσεις τώρα και τη φωνή Του. Σκιές είναι όλα αυτά, που δείχνουν ότι μαζί μας είναι ο Χριστός.

Είναι αλήθεια ότι εξαιτίας των μεριμνών μας Τον νοιώθομε ως απόντα. Τον βλέπομε όμως μέσα στις σκιές και είμαστε βέβαιοι ότι είναι μαζί μας. Η ζωή μας είναι πλέον μαζί με τον Χριστό.

† π. Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Προσθήκη σχολίου