Δεν υπάρχουν σχόλια

Πέτα το «εγώ» σου και θα το βρεις στην αγκαλιά του Θεού

Να δοξολογείς τον Χριστό! Μην ασχολείσαι συνέχεια με τον εαυτό σου! Μην ασχολείσαι με τα θέματά σου αδιαφορώντας για τους γύρω σου. Δεν είσαι εσύ ούτε εγώ το παν στη ζωή. Δεν είναι τα θέματα που σε απασχολούν τα βασικότερα θέματα του κόσμου. Το παν είναι ο Χριστός. Εμείς θα φύγουμε σε λίγο. Θα περάσει η ζωή αυτή. Θα περάσουν τα χρόνια.  Θα περάσει ο κόσμος αυτός. Ο Χριστός, όμως, θα μένει. Ο Χριστός θα συνεχίσει να υπάρχει.

Πιάσε, λοιπόν, το νόημα από τώρα και κάνε αυτό που θα κάνουν όλοι μετά. Καν’ το από τώρα! Πέτα το «εγώ» σου! Μην το λυπάσαι το «εγώ» σου. Το λέει ο π. Παΐσιος αυτό ωραία: «Πέτα το εγώ σου. Μην το λυπάσαι. Και άμα το πετάξεις ξέρεις πού θα το βρεις; Στην αγκαλιά του Θεού».

Καν’ το, όμως, από τώρα! Μην περιμένεις το αύριο, διότι το αύριο δεν ξέρουμε εάν θα έρθει για εμάς. Τώρα είναι που μας ζητά ο Χριστός να βγούμε από τον εαυτό μας για να Τον βρούμε. Τώρα μας ζητά ο Χριστός να δούμε τη μικρότητα του είναι μας, για να μεγαλουργήσουμε.

Πέτα το «εγώ» σου, τώρα, για να μπορέσεις να ζήσεις από τώρα μέσα στη βασιλεία του Θεού, που δεν υπάρχει κανένα «εγώ», παρά μόνο μέλη Χριστού, παρά μόνο ο Χριστός!

Προσθήκη σχολίου