Δεν υπάρχουν σχόλια

Μετανόησε, αλλά όχι σήμερα…

Να δοκιμάσουμε να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Αρχίζοντας σήμερα, αρχίζοντας τώρα. Τώρα να βάλουμε μια αρχή για τη σωτηρία μας, να πάρουμε την απόφαση: «Κύριε εγώ αμάρτησα μέχρι τώρα. Είπα ψέματα, έκανα κακό στους άλλους, κατέκρινα, υπερηφανεύτηκα, πόρνεψα. Tώρα Χριστέ βοήθησέ με να κάνω μια νέα αρχή. Πιστεύω σε Eσένα και ότι με θέλεις κοντά Σου».

Γιατί ο Χριστός λέει: «Κάνε σήμερα το πρώτο βήμα προς Εμένα!». Και ο διάβολος λέει: «Κάνε το, κάνε το, αλλά όχι σήμερα! Μετανόησε, μετανόησε, αλλά όχι σήμερα! Αύριο».

Κάποιος έλεγε ότι τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα. Δεn θα ζήσουμε αιώνια σ’ αυτόν τον κόσμο. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε: «Μην αναβάλλεις τη μετάνοια για αύριο! Αυτό το αύριο δεν έχει τελειωμό».

Μέχρι το τέλος της ζωής θα υπάρξει ακόμη ένα αύριο, αύριο, αύριο και ίσως χιλιάδες αύριο να έχεις, αλλά ίσως να μην τα πιάσεις. Αλλά τα αύριο δεν τελειώνουν και εσύ ίσως αύριο να πεθάνεις αμετανόητος. Να αφήσουμε το αύριο στα χέρια του Θεού. Εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σήμερα, εδώ και τώρα.

Ο άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος πάπας Ρώμης έλεγε: «Εκείνος που υποσχέθηκε την άφεση των αμαρτιών, δεν υποσχέθηκε σε εκείνον που αμαρτάνει ότι θα ζει μέχρι την επόμενη μέρα». Ο Χριστός δεν μας είπε: «Θα ζήσετε μέχρι αντιμεθαύριο, εξομολογηθείτε σήμερα ή αύριο». Θυμηθείτε τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο∙ «Μετανοεῖτε, ἤγγικεν γάρ ἡ βασιλεία τῶν Οὐρανῶν» και αν εμείς μείνουμε μακριά από τη μετάνοια, απομακρυνόμαστε από τη βασιλεία των Ουρανών. Ο Μέγας Βασίλειος λέει: «Δεν πρέπει να αναβάλουμε την ημέρα που θα διορθωθούμε, επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο για εμάς».

Όποιος ζει σκεπτόμενος ότι ίσως την άλλη ημέρα θα πεθάνει, εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό τα τάλαντα που του έδωσε ο Θεός. Να μην πεθάνουμε με τα τάλαντα στην τσέπη. Να μη ζούμε χωρίς να αξιοποιούμε ότι μας δίνει ο Θεός.

Προσθήκη σχολίου