Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος στον ιερό μας Ναό

Στον ενοριακό μας Ναό τελέστηκε στις 31 Μαρτίου η καθιερωμένη ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Η Ακολουθία ψάλλεται κάθε χρόνο την Παρασκευή της Ε΄ εβδομάδος των Νηστειών το απόγευμα, μαζί με την ακολουθία του μικρού Αποδείπνου.

Φέτος, στην κορυφαία ακολουθία των Χαιρετισμών, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαΐας κύριος Αθανάσιος, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και λίγο πριν την Απόλυση κατέθεσε μερικές σκέψεις και λόγους στο εκκλησίασμα.

Συγκεκριμένα, ο Σεβ. αναφέρθηκε στη σωτηριώδη αξία της υπακοής στη ζωή των πιστών Χριστιανών, φέρνοντας ως ύψιστα παραδείγματα, εκείνο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία με το «Ἰδού ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά τό ῥῆμά σου» εξέφρασε την υπακοή και την αγάπη Της στο πρόσωπο του Δημιουργού, και εκείνο του Υιού του Θεού λίγο πριν τα Άγια Πάθη, όπου παρά το αρχικό «Πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστι, παρελθέτω ἀπ’ ἐμοῦ τό ποτήριον τοῦτο» τελικά υπάκουσε αναφωνώντας το «πλήν οὐχ ὡς ἐγώ θέλω, ἀλλ’ ὡς σύ.»

Ανέφερε ακόμη ότι «τα παραδείγματα αυτά αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η υπακοή στο θέλημα του Κυρίου, είναι η αρχή, αλλά και το αποκορύφωμα της σωτηρίας του ανθρώπου και μέσω αυτής εκφράζεται διαρκώς η πίστη και η αγάπη προς το πρόσωπο του Θεού».

Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν την πίστη τους στον Κύριο, ώστε να αντλούν δύναμη όχι μόνο για τις δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες οι Χριστιανοί βγαίνουν ενισχυμένοι, αλλά και να  γίνονται και κήρυκες του Ευαγγελίου, όχι μόνο με τον λόγο, αλλά κυρίως με το έργο, την πράξη και τη ζωή τους, ώστε να στηρίζουν τους άλλους.

Με αυτές τις σκέψεις, προσευχητικά και υπερυμνώντας την Παναγία μας μάς παρότρυνε να συνεχίσουμε ενδυναμωμένοι μέχρι και την Ανάσταση.

Και του χρόνου!

Προσθήκη σχολίου