Δεν υπάρχουν σχόλια

Το άφθαρτο χέρι της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Εξαιρετική θέση ανάμεσα στα άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, κατέχει το αριστερό χέρι της αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου.

Το χέρι της Αγίας είναι άφθαρτο, με το δέρμα και τους τένοντες, και έχει ευωδία ουράνια. Ακόμη όσοι το ασπάζονται με ευλάβεια και πίστη διαπιστώνουν ότι είναι θερμό.

Στην Ιερά Μονή Σίμωνος, από τα πολλά θαύματα που κάνει μέχρι σήμερα η αγία Μαρία, θεωρείται και τιμάται από τους αδελφούς σαν δεύτερη Κτητόρισσα της Ιεράς Μονής

Το χαριτόβρυτο λείψανο της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής συνεχίζει ως τις μέρες μας να παρέχει παρηγοριά και ιάματα, σε όσους προσέρχονται να το προσκυνήσουν με πίστη και μετάνοια. Οι μαρτυρίες πιστών χριστιανών από όλον τον κόσμο για τις ευεργεσίες της Αγίας είναι πάμπολλες.

Σε καιρούς κρίσης η πνευματική στήριξη, την οποία παρέχει η τιμή και προσκύνηση των λειψάνων εκείνων που έγιναν με τη ζωή τους ζωντανοί φορείς του Αγίου Πνεύματος και κατέστησαν τον εαυτό τους όμοιο με τον Χριστό, δίνει ώθηση για συνέχιση της καθημερινής και πνευματικής ζωής σε πνεύμα πίστεως, δυνάμεως και υγείας.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

Προσθήκη σχολίου