Δεν υπάρχουν σχόλια

Μεταστροφή της Βιετναμέζας από το Βουδισμό στην Ορθοδοξία μετά από εμφάνιση της Παναγίας

O π. Γεώργιος, ιερέας από τη Μόσχα, ο οποίος συχνά εξυπηρετεί σε ιεραποστολικά ταξίδια στην Ασία, κατέγραψε τα λόγια μιας Βιετναμέζας γυναίκας, η οποία μετεστράφη από τον Βουδισμό στην Ορθοδοξία κατόπιν εμφανίσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η γυναίκα, η οποία ονομάζεται Nguyen Thi Mai Anh, και ήταν προηγουμένως Βουδίστρια, δούλευε και εργαζόταν στο Vũng Tàu, στο Βιετνάμ, βαπτίστηκε και εντάχθηκε στην Αγία Ορθοδοξία μας, το Μεγάλο Σάββατο του έτους 2017.

Γράφει η ίδια τι συνέβη στη ζωή της το 2016: «Βρισκόμουν ξαπλωμένη, σε κώμα στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή είδα μια ακτινοβολία, ένα υπέρλαμπρο φως. Αμέσως είδα μπροστά μου την Υπεραγία Θεοτόκο. Κρατούσε και έτεινε προς εμένα ένα μπουκάλι νερό το οποίο και μου έδωσε. Όσο έπινα το νερό, η λάμψη και η Θεοτόκος εξαφανίστηκαν. Το επόμενο πρωί ξαφνικά επανήλθα από το κώμα, έχοντας απωλέσει τις αισθήσεις μου για πολύ ώρα».

Η Nguyen επιβίωσε και άρχισε να προσεύχεται στον Κύριο Ιησού Χριστό και την Παναγία Μητέρα Του για ταχεία ανάρρωση και αποφάσισε ότι θα γίνει Χριστιανή, μόλις επιστρέψει στο σπίτι.

«Λίγες ημέρες αργότερα, είδα ένα ακόμη όραμα, με έναν άνδρα ο οποίος με οδήγησε στην Εκκλησία όπου έφαγα άρτο και ήπια Αγιασμό μαζί με όλους. Στην συνέχεια, περπάτησα γύρω γύρω την Εκκλησία».

Όταν πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι της, δέχθηκε επίσκεψη από έναν φίλο της, ο οποίος της έφερε μια εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό.

«Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί η μορφή της Παναγίας στην εικόνα ήταν ίδια με τη Θεοτόκο, όπως την είδα στο όνειρό μου. Εκδήλωσα τη χαρά μου στο φίλο μου και του είπα το όνειρό μου. Εκείνος με οδήγησε σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου προσεύχονταν οι Ρώσοι, στην 5η συνοικία της πόλης Vũng Tàu, για να συναντήσω τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο».

Η γυναίκα αργότερα βαπτίσθηκε στην ίδια Εκκλησία και γεννήθηκε εκ νέου υπό την προστασία της Πλατυτέρας Θεοτόκου και την ευλογία του Κυρίου.

«Είμαι πανευτυχής! Ευχαριστώ Θεέ μου, ευχαριστώ Παναγία μου, γι’ αυτήν τη δεύτερη γέννηση και το μέγα δώρο να βρω την Πηγή της Ζωής!».

Ο π. Γεώργιος αναφέρει ότι πριν από τη Βάπτιση έσπασε το πόδι της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε καθόλου. Βαπτίστηκε και ονομάστηκε «Άννα» και τώρα διαβάζει προσευχές στα βιετναμέζικα στις ιερές Ακολουθίες.

Προσθήκη σχολίου