Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι υποκλοπές του αγίου Πορφυρίου

Είχαμε πάει ταξίδι στη Σερβία και επισκεφθήκαμε μοναστήρια και προσκυνήματα, έχοντας μαζί μας την ευλογία του Παππούλη (τον όσιο Πορφύριο) και οδηγό ένα Σέρβο ιερομόναχο και νυν Μητροπολίτη, τον Ε.Μ., πνευματικό παιδί του Παππούλη και αυτός, όπως κι όλη η παρέα μας.

Στο τέλος του ταξιδιού μας περάσαμε από την Αχρίδα και κάναμε μέσα στη λίμνη μια μεγάλη βόλτα με μοτόρι. Αν και το βάθος ήταν μεγάλο, με έκπληξη παρατηρήσαμε πως τα φύκια ήταν τόσο ψηλά, που άγγιζαν σχεδόν την επιφάνεια της λίμνης σε αρκετά σημεία.

Στον γυρισμό περάσαμε, όπως συνηθίζαμε, από το Μήλεσι του Ωρωπού (εκεί βρίσκεται το Μοναστήρι του αγίου Πορφυρίου η Μεταμόρφωση του Σωτήριος) για να πάρουμε ευχή από τον Γέροντα και να παραλάβουμε τα παπαγαλάκια μας, που στις διακοπές αφήναμε κοντά στα πουλιά του Γέροντα.

Ο Γέροντας, όταν μας είδε, είπε:

– Να ΄ρθείτε μια άλλη μέρα να μου τα διηγηθείτε να τα δω και εγώ, γιατί τώρα είμαι κουρασμένος. Μωρέ, τι χόρτα ήταν εκείνα μέσα στη λίμνη! Τι μεγάλα που ήταν!

Στην έκπληξή μας, πώς τα είδε, είπε και το έξης:

– Πριν δέκα μέρες, ένας φίλος μου πήγε ταξίδι στην Λαπωνία και προ πέντε ημερών τον έβλεπα εκεί που πήγαινε· έβλεπα όμως πιο πολλά απ’ ότι έβλεπε αυτός. Εκτός απ’ αυτό, έβλεπα και μέσα του, τον τρόπο που αυτός έβλεπε τα γύρω του. Να πάτε στη Λαπωνία να
δείτε τον ήλιο του μεσονυκτίου… Πώς τα ΄βλεπα, παιδιά μου;

– Ε, Γέροντα, είπαμε, με τη Χάρη του Θεού, με τη διόραση…

– Προσέξτε, δεν έπαιρνα τη σκέψη του, συνέχισε ο Παππούλης· εγώ έβλεπα και ό,τι έβλεπε αυτός και περισσότερα ακόμη.

– Έκανε κρύο, Γέροντα; ρώτησα.

– Δεν ξέρω, μωρέ. Φορούσε παλτό.

Από τη συλλογική έκδοση Θαυμαστά γεγονότα και συμβουλές του Γέροντος Πορφυρίου, των εκδόσεων η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος.

Πηγή: www.pemptousia.gr

Προσθήκη σχολίου