Δεν υπάρχουν σχόλια

Πρόσεχε πώς πηγαίνεις στην Εκκλησία

Κάθε φορά που θέλεις να πας στην Εκκλησία, αν θέλεις να είσαι συνεπής σε αυτά που λέει η αμώμητη πίστη μας, φρόντιζε να το θυμάσαι, να μην το ξεχνάς, ότι πηγαίνεις στο ολοκάθαρο παλάτι του Υψίστου. Εκεί  που είναι ο θρόνος Του. Εκεί που αντηχεί συνεχώς ο αγγελικός ύμνος: «Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος Κύριος Σαβαώθ». Πρόσεχε, λοιπόν, και πώς πηγαίνεις και πώς εισέρχεσαι!

Η ψυχή σου να είναι καθαρή από ψέμα, από μίσος, από έχθρες και κακίες, από επιθυμίες ρυπαρές. Φόρεσε ρούχα απλά και ταπεινά, ρούχα που ταιριάζουν σε χριστιανούς. Όχι έξαλλα, όχι για επίδειξη, όχι ρούχα κοσμικών συνάξεων.

Και πήγαινε στην Εκκλησία, με φόβο Θεού, με ταπείνωση, με αγάπη. Αν έτσι πας στην Εκκλησία, να το ξέρεις: Είσαι μακάριος και τρισμακάριος στη ζωή αυτή! Και θα γίνεις ακόμη πιο μακάριος και τρισμακάριος, στην αιώνια ζωή.

Αν, αντιθέτως, θέλεις να πηγαίνεις στην Εκκλησία κάπως διαφορετικά, δηλαδή με τον δικό σου τρόπο, όπως σου αρέσει εσένα, να το ξέρεις· όπως θα μπαίνεις, έτσι θα βγαίνεις· και ωφέλεια δεν θα παίρνεις.

Είναι δυνατόν να θεραπευθεί, να γίνει καλά άρρωστος, που πάει μεν στον γιατρό και ακούει τις συμβουλές του, αλλά δεν ακολουθεί και δεν εφαρμόζει εκείνα που του ορίζει να κάνει; Ασφαλώς όχι! Έτσι και όποιος δεν πηγαίνει στην Εκκλησία όπως πρέπει! Όπως μπαίνει, έτσι θα βγαίνει! Χωρίς να παίρνει ωφέλεια. Χωρίς να βρίσκει θεραπεία. Χωρίς να γίνεται καλά.

Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Προσθήκη σχολίου