Δεν υπάρχουν σχόλια

Η μετάνοια ενός μεγάλου μάγου

Αφηγήθηκε ο πατήρ Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης, το εξής περιστατικό:

«Κάποια χρονιά, στις 4 Ιανουαρίου, ήταν στην Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους τριανταπέντε νέοι, οι περισσότεροι φοιτητές.

Μόλις τελείωσε η θεία Λειτουργία ανεβήκαμε στο αρχονταρίκι για καφέ. Τότε με πλησίασαν δύο νέοι, πολύ ευλαβείς, και μου είπαν: ‘’Πάτερ, τον βλέπεις αυτόν;». Τους απάντησα, τον βλέπω. ‘’Τον ξέρεις;’’. Όταν τους είπα ότι για πρώτη φορά τον βλέπω, εκείνοι μου φανέρωσαν ότι είναι μεγάλος μάγος και ότι θα έπρεπε να τον διώξουμε από το Μοναστήρι. Εγώ αρνήθηκα να τον διώξουμε και τους ρώτησα νέους πού τον ξέρουν και αν είναι σίγουροι ότι πράγματι είναι μάγος. Οι νέοι με βεβαίωσαν ότι τον βλέπουν σε ένα μεγάλο κανάλι, όπου κάνει μαθήματα μαγείας και μου είπαν και το όνομά του. Εγώ δεν είπα τίποτα στον μάγο.

Το μεσημέρι ο μάγος αυτός, ήρθε από μόνος του και με ρώτησε αν είμαι πνευματικός και όταν απάντησα καταφατικά με παρακάλεσε πολύ για  να εξομολογηθεί. Του απάντησα ευχαρίστως μετά τον Εσπερινό.

Ήρθε και εξομολογήθηκε τέσσερεις ώρες. Ήταν για μένα μία από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ήταν πράγματι μεγάλος μάγος, μου είπε τρομερά πράγματα και έκλαιγε συνεχώς.

Κάποια στιγμή τον ρώτησα, γιατί αφού ήσουν τόσο μεγάλος μάγος τα αρνήθηκες όλα αυτά; Εκείνος τότε μου φανέρωσε  τα εξής συγκλονιστικά: ‘’Διότι κατάλαβα τη δύναμη του Χριστού. Όταν έγιναν οι ανθρωποθυσίες στην Αθήνα, μου παρουσιάστηκε για τρίτη φορά ο σατανάς και μου υποσχέθηκε ότι θα με κάνει μεγάλο και τρανό, εάν θυσιάσω ένα μωρό και με το αίμα του υπογράψω συμβόλαιο υποταγής σε αυτόν. Εγώ έφριξα και αρνήθηκα να κάνω αυτό το φρικτό έγκλημα λέγοντας δεν θα το κάνω ποτέ. Ο σατανάς αγρίεψε και ούρλιαζε, θα το κάνεις, θα το κάνεις, θα το κάνεις αλλιώς θα σε εξαφανίσω. Όταν τελικά είπα αποφασιστικά δεν θα το κάνω ποτέ, πάω με τον Χριστό, άφησε μία βρώμα και εξαφανίστηκε, αλλά μου τύφλωσε το ένα μάτι’’».

Μέσα από το γεγονός αυτό, βλέπουμε ξεκάθαρα την κακουργία του σατανά, το θλιβερό κατάντημα των ανθρώπων που μπλέκουν με τη σατανική μαγεία, αλλά και την άπειρη φιλανθρωπία του Χριστού, που δέχεται και σώζει όλους τους μετανοημένους αμαρτωλούς.

Προσθήκη σχολίου