Δεν υπάρχουν σχόλια

Αν είσαι χριστιανός, οι άνθρωποι παρακολουθούν τη ζωή σου

Ένας ιεροκήρυκας πήρε το αστικό λεωφορείο το πρωί της Δευτέρας. Πλήρωσε το εισιτήριο και κάθισε. Μέτρησε τα ρέστα και είδε ότι ο εισπράκτορας του έδωσε παραπάνω. Κάποιοι θα τα κρατούσαν ευλογώντας την «τύχη» τους.

Ο ιεροκήρυκας στην επόμενη στάση πήγε στον εισπράκτορα να δώσει τα παραπανίσια χρήματα λέγοντάς του: «Κατά λάθος μου δώσατε περισσότερα». Ο εισπράκτορας απάντησε: «Το έκανα σκόπιμα. Χθες βράδυ σας άκουσα να κηρύττετε για την τιμιότητα και ήθελα να δω αν εφαρμόζετε αυτά που κηρύττετε!».

Αν είσαι χριστιανός, οι άνθρωποι παρακολουθούν τη ζωή σου και περιμένουν να βρουν κάτι μεμπτό, ώστε να δικαιολογήσουν τη δική τους απιστία.

Κάποιος είπε: «Να ζεις και να μιλάς έτσι που να μην ανησυχείς αν πουλήσεις τον παπαγάλο σου στον κουτσομπόλη της γειτονιάς».

Ακεραιότητα σημαίνει να μην υπάρχει τίποτε στη ζωή σου για το οποίο να ντρέπεσαι. Αυτή πρέπει να μας διακρίνει σε κάθε τι που σκεπτόμαστε, λέμε ή πράττουμε. Με τη ζωή μας είτε οικοδομούμε είτε γκρεμίζουμε το καλό μας όνομα και κυρίως την καλή μας χριστιανική μαρτυρία.

Πηγή: agiospatrokosmas.gr

Προσθήκη σχολίου